Saturday, 29 August 2009

Hepines :)

Rimarek, on the way balit rumah, singgahlah saya ke kedei Sri Maria (kedey jimat nok dekat ngan Fresco/Bimmers ya eh). Sementara nunggu abang saya berbeli barang, ternanggalah saya sorang nemiak kecik tok. Umo 4 taun gia kali. Cucu' tokey kedey ya lah. Nang kiuuutttt. Kejawak ada jak. Jaik gik tuboh nya koh. Mirah jak pipi. Hepi jak muka. Makei gik singlet apek nok lubang-lubang ya ngan sloar pontong rona biru. Eeehhh. Geram na saya nangga. Kedak gamba rah sebelah tok lah rupa nya tek. Sik bulak-bulak koh. Makin kiut gik rupanya bila nya pandei nak guro-guro tetak-tetak senyum-senyum juak bila saya ngan abang saya kaco-guro ngan nya dari lam keta. Kiuttt ehhh.

Lekak singgah rah kedei ya, pegi gik mek urang ke CNI nak meli bitamin C. Tengah saya nunggu lam keta depan CNI tek, saya ternampaklah sikok pusak belang-belang klabu rah depan tanggak nak nait ke JPN tingkat 1 ya. Bila ternampak pusak alu suk kedirik lah saya lam keta tek, sambil berangan-angan ada pusak dikmpun. Pasya tek nak, saya ternangga ada sorang laki rah tanggak ya ngagak pusak ya (saya rasa nya ya tukang nyaga tanggak ya). Alu nya tek ngeluar beg pastik besar rona engkodok. Duhal beg pastik Whiskas. Alu laki tek ngaut bangmakan k pusak ya dikit. Aww. Sejok ati saya nangga aihhh. Tersentuh ati tok koh. Walopun gajinya kali sik seberapa, tapi sanggup juak meli bangmakan nok bren bagus ngan mahal k pusak ya.

Salunya nak, bila balit rumah dari opis/unibersiti/skolah/mana-manalah, kita akan rasa lelah. Nak madah sekda mood, sik juaklah. Tapi lebeh kurang gia. Bab enerji lebel kita dan turun kali. Tapi rimarek nak, duak kejadian tok lah nok nyoh saya alu rasa penoh ngan tenaga (tenaga kegembiraan). Senyum sorang jak bila balit rumah dari kedei tek. Hepi jak asa.

Bak kata Bang Aza nak, "Ya lah source of happiness." :)

11 contengan:

YaYa said...

Source of hepines saya mun tunang saya balit dari US malam tok. Sik sabar ehsss.

Kelebar Malam said...

aok ooo...nang suk mun nanggar baby kiut kedak ya. rasa nok d picit2 jak pipinya.
Steady juak urg nok merik makan pusak ya tek. Mudahan jak urg ya mendpt berkat dan d murahkan rezekinya.

bunga said...

nang mena yaa..kamek suka nemiak kecik ngan pusakk..meow meoww!! :D

Ms Tikot said...

Miak cute nang geram kita nanggar nya eh, maok picit2 & kubit2 pipinya.

X kira apa binatang, kita harus bait ngan cdaknya, cdak pun hamba Allah juak. Nak hor...

DrSam said...

memang betul tu...kalau tengok muka budak yang montel dan tembam sebegitu hati mana yang tidak riang.

Razak said...

Miak ya ma k pupur amoi ka?? Ingat ngan pusak putih mek ilang sampe kinek tok...

Faizal n Fashitah said...

Aok eh..mena kata abang kitak.. nok ya lah sos hepiness. Sos ya nyaman k cecah ngan parek panggang perghhHhh!!~..

Titil said...

Komen tak urang pun sos of hepines kamek juak :)

Yaya,
Udah balit Bang Saif tek? Kim salam ngan nya k :)

Mr. & Mrs. Kelebar,
Amin. Mudahan juak nya beroleh keberkatan ngan rahmat dari-Nya. Kamek nang sekpat nangga benda-benda kiut, mesti geram nangga! Ngeee.

Katie Munga,
Kamek pun :)

Kak Tika,
Mena ya. Geram mek nangga kohh. Nok pusak tek, sian mek nangga.

Doc,
Hehe. Stuju sangatlah tu :)

Bang Razak,
Ehe. Siklah nya makei pupor amoi. Pakei pupor Agnesia tin rona mirah ya jak. Otedah pusak tak ilang.

F & F,
Oo...ada dijual juak sos hepines tek? Dijual rah Pawada kah? Bang Aza ya bukan abang mek. Nya kawan mek.

AmirFX said...

Sos of hepiness kmk mun kmk dah nemu bunga d taman kakya mek putit k molah baju batik... haha... Nway, pusak n nemiak nang ada persamaan.. Duak2 kiut miut...

dukunlintah plk said...

lepas pak dukun merati lam geluk ajaib tek.. dapat disimpulkan.. sourse of hapiness titil.. ada ciri2 urg sik lamak gik makan nasik minyak.. thehehehehehe :p

Titil said...

Amir In-Lerp,
Yerdehh. Aa. Gud lak ngan kitak encarik bunga ya ah. Hehe :D

Tarabas,
Ooo...tauk saya sapa nak makan nasik minyak ya koh. Mesti ongbujang nok merik glabatu ngan ongdare lam lip ya nak? Keh keh keh.