Monday, 27 July 2009

Banyak Kerja - Sesi Berangan = Produktiviti

Sebelom tok, jarang juak saya nulis entri baru. Mun ada cita, malas nak naep. Mun sekda cita, rajin indah rasa nak naep. Entahlah. Tapi bulan tok tek, tetiba rasa rajin ngan idea-idea untuk menulis ya datang mencurah-curah. Ana banyak suka la! Gikpun nak, saya mungkin akan jarang nulis blog lepas tok. Almaklomlah dah nak stat bizigagobizi sik lamak gik.

Doc: Awak cepat-cepat submit research proposal awak tu okey. Nanti tak sempat blablabla.
Saya: Aa. Tapi belum siap lagi sebab blablabla.
Doc:
O okey, takpa. Nanti awak blablabla, lepas tu blablabla.

Saya:
Okai.


Supervisor: Bila kitak melaporkan dirik klak, mbak blablabla.
Saya:
Aoklah. Blablabla?
Supervisor:
Aok. Jangan lupak. Dak pengarah nak nangga. Blablabla.

Saya:
Okai.

Pen. Pengurus Projek: Til, bila nak serbei tempat k program blablabla?
Saya:
Dalam minggu tok juak lah. Blablabla.
PPP:
Okey, bos. So klak bila dah kompom kitak impom kamek la o.

Saya:
Okai.

Big Boss: Scha, kita akan polah Projek I, Projek II, Projek III,..., Projek n.
Saya:
Yoh. Banyak na, Big Boss?
Big Boss:
Mun ko sik banyak komplen, siklah nya jadi banyak. So blablabla, okey.

Saya:
Okai.

Adoheh. Leput ajak saye klak ngintu dak semue tuk. Dahlah saye tuk nang terkenal suke nak nangguh molah keje. Pa kate omputeh tek? Procrastination? Kali saye koat procrastinate tegal saye tuk kuat berangan kali. Sik abis-abis jak berangan. Alu keje sik dipolah. Naklah dak sorang kawan rapat saye tek alu nak madah "Nakpe kate ko ye? Cobe udah gik berangan." Jadi saye pun enjawab lah balit, "Adoheh. Sine nak muayng? Nang dah sebati dalam dirik tukk."

Okey, sebenarnya saya bukan nak bercerita panjang lebar pasal bizigagobizi saya tek. Ada cita lain yang nak disampeikan. Aaa... Apatek o...?



Aie. Apa nak dikata saya tek o? Aie. Lupak indah. Adoheh. Siaran tergendala indah eh. Tapi memandangkan saya malas nak miker-miker agik, bab ada banyak keja yang nak dipolah. Maka, dengan ini, saya ingin berhenti setakat tok jak lah. À tout à l'heure.

Wassalam.

15 contengan:

erolnukman said...

yohh...nang tgh byk idea lah ompuan tok..ada2 jak k update..mun dah malas klk,lalu sunyik..hehehe

scha?sapa ya?nama manjak ktk ya ka?hahaha

Titil said...

Ya, macam itu biskut cipmore juga ada. Ya nama diberik oleh kawan mek. Nya madah, "Ejaan nama kedak ya boklah glemer, Kak Scha." Kamek jawab, "Uwek. Rasa kedak omputeh jer." Alu kawan mek madah, "Yek ehh. Ingga na ngan kitak ya, Kak Scha." Sabajaklahku...keke.

AmirFX said...

Scha, bizi juak ktk owhh...??!! Kmk pun bizigagobizileput jak nak update blog... Ishh... Sik sabar nak mtk cuti ehhss...

Willie said...

Yah..nang byk deadline lah tok.

Audio said...

Aaa.... lak dah kitak bz ya..boh lupak blablablablabla.. pas ya blablablabla okeh? ehek

Razak said...

Jgn berangan waktu molah keje & xhal berangan asalkan keje beres...

SEN said...

awak boh ler bizi bodi lah ekk..heheh..
bila tertangga gamba nok tibi ya teringat time gik kecik dolok sanggup ngga benda ya lamak2 tegal mok ngga katon awal2 pagi..nasib jak sik knak hypnotize or knak brainwash..

bunga said...

potpetpotpet..

hahaha...selamat busy.. :)

dukunlintah plk said...

rupa2nya blogsphere tok mengumpulkan mereka2 yg suka berangan.. selain mereka yg suka ngereco.. wahahahaha :p

fatin dalia said...

lalalalalala...blablablablabla

Titil said...

Amir Panda,
Aok, nang gago. Pi tunggu jak bulan 8 tokkk. Kin terok klak *pingsan*

Will,
Nang banyak *pingsan lagik*

Pezal,
Blablabla :|

Razak,
Mena kate dirik ye. Sekpe mun nak berangan kah ape, salkan keje abis dipolah.

Si Sen Enjeniur,
Ahahh. Mena ya o. Kamek gia juak, sanggup merati colour test ya lamak-lamak bab mok nangga katon tepat pada masa. Nang apa lah.

Katie Peri,
Potpetpotpet. Thanks :)

Tarabas,
Berangan + Ngereco = Ngompeden :|

Kak Fatin,
Aaa? Aok ajaklah kamek. Ekeke.

Kelebar Malam said...

nang ada..blablabla...heeee...nang gago nar jak ktk ya ko.... Tapi, jaga juak kesihatan cos masa tok rami urg sakit sia sitok....

mat said...

klak mun dah ingat apa nk dipadah, sambung lagik part II cte tok...berangan balit lok k ngingat semua ya...ahaks

DrSam said...

banyak sangat idea sampai lupa idea mana nak tulis ye :)

Titil said...

Mr. & Mrs. Kelebar,
Aok nang gago. Pi bes juak bizi-bizi gitok. Sik asa lemah jak utak. Ektipkan diri anda. Ehe.

Mat,
Dah ingat dah. Pi malas nak naep. Ehe. Sekpalahh.

Doc,
Memang pun! Hehe.