Wednesday, 1 April 2009

12 Things

Baruk-baruk tok nang gago gilak ngan keja skolah la, ektibiti studen la, kelab la, apa la...sampeikan masa peribadi k dikpun sekda gik. Not that I'm complaining though, sebab bes juak bila dah jumpa dak geng masa mekurang polah ektibiti ka apa. Tapi nak...rindu sarat juak kamek ngan taem boring sekda pa-pa nak dipolah kat umah, taem nangga tibi sehari-hari sampei tibi pandei jadi boring ngan kamek, taem baca tiga empat buah buk tas katel sehari-hari, taem tidoaherbangunahertidoaher (tok taem skolah dolok-dolok...jerak dah kenak sound mak ngan abah...eheh), taem lepak-lepak ngan geng rah gerei Barong Tinok...wuih, rindunya dengan kenangan lama. Ah, nikmatnya saat-saat dulu *feel lok*

Jadi, untuk mengembalikan saat-saat dulu (yedeh...), kamek nak merancang untok polah azam baru ujong minggu tok. Simok gago ngan hal skolah ka apa lok lah. Mok polah sesuatu nok sik gilak melibatkan urang lain lok. This'll be the time for me to spend time with, for and by myself. So folks, this is my weekend list :)

1. Baca buku-buku nok dah dibeli pi lom dibaca gik.
2. Ngemas rumah (sambil ya nengar lagu...bes aih, thereapeutic!)
3. Baking!!! (shioh...lamak dah sik bermasak ehhhh! Rinduuuuu!)
4. Prektis gitar...
5. ...sambil terkiak-kaong berlagu sorang dirik lam bilit.
6. Tido sehari-harian kedak pusak.
7. Ngintei pusak jiran sebelah k dicolek & mbak balit rumah kejap (mek sekda pusak bah...*sedeh*)
8. Raon-raon Kuching lam keta jak sampei minyak dah nak abis.
9. Tangkap gamba.
10. Nangga DVD tiga empat igek tanpa henti.
11. Ngapdet dikpun dengan pilem/drama/cita/brita lam tibi.
12. Sik polah apa-apa.

Toklah antara perkara-perkara nok kamek plan nak polah ujong minggu tok. Sik semestinya mok polah suma ya la, asalkan sekurang-kurangnya ada sigek benda dalam senarei ya ada dipolah kamek ujong minggu kelak, sebelom minggu baru bermula. Sik sabar nak nunggu ujong minggu tok eh :)

13 contengan:

SyFazidawaty said...

aie..tok link baru kah?isk zatil tok ehh..boh camya..xda geng gik lak aie..nway,prektis men gitar?yerr,,yuna versi swk in d making! =)

achika said...

ehehe~~~ semua ituew kmk sll polah~~ huahuahau~~~ :P kecuali main gitar~~ :P n mencolek pusak sb d umah dah ada JayJay~~ :P

Md Don said...

best juak bahasa paker ktk tok,nyukat jeraya hobi yg sama lah..nang sik dapat diat ari cutilah..mun dapat paker2 kan bahasa swk klasik, nganok(kelahi),
lang(pintu),aben(habis) dll,kelak aben bahasa tok mun x d paker kita..

Audio said...

Hi Syarifah Zatil Aqmar (yerRRr ehek)..
Wahhh...best2 jak ektibiti Syarifah Zatil Aqmar tok eh ehek. Mek pun cuba juak la nak molah ektibiti camya juak ujong minggu tok ehek. Mudahannnnnnn mek free XD

khairul onggon said...

Kira ktk tok mcm Yuna owh.. sik tauk kmk ktk ada bakat tertapok (tersembunyi).. hehehehe.. Eboh lupak rakam n upload ke blog share ngan kmkurg juak Zatil.. ehek.. :)

Khairul Antasha said...

sigek benda ktk lupak til..no.13 ngedate ngan kak aerol...smbil snap gmbar tgn..hehehe

Si Penconteng said...

Fazy,
Yezzaaaa link baru tok. Aok la...mek sik endilit belog mek tok gik...:)

Liza,
Jeles eh kitak ada pusak dikpunnn! Mek mok pusak juak! Pinjam JayJay kitak lok. Yerrr. Ekeke.

Md Don,
O, makseh...tapi mek rasa bahsa dipakei mek tok besa-besa jak :)

Audio,
Amin... :)
P.S. Tauk ada gik nya makei nama penoh ya. Kitak ya nang.

Onggon,
Gus boh jak aplod lam KitakTiub bab mun kitak nengar mek berlagu, kali lari bertempiaran kitak kali :P

Kak Aerol,
Juh la kita ngedet! Padah jak bila Kak Aerol, senang mek prepare tangan mek pakei mekap ka apa bifo kita bejumpa lak. Ekeke.

Felicia F. Ramzi said...

ncuri intey2 pusak ya sik tahan. hahhaa.. pat mek imejin ktk tersusup sasap nunggah pusak dlm nada berbisik..

DrSam said...

praktis gitar tu sebab nak masuk Af ke :)

kak_ross said...

boring menar juak ari2 kitak ya..bak ilek Zatil..mun xtauk nak polah apa gik..tipon jak kmk pat kita minum2 kat siney2 kah..ingin juak nak ngenal kitak bah..pat kay nulong ngisik ari2 ujung mingu gia dgn crita burok..!!!
nasihat beguna..JGN SUKATI NEKAN 'ENTER'...dakkah te-delete dah blog dolok,lelah gik molah baru...

tomato_masam said...

jangan la di tutup blognya~ hihi..kiter pun dah jarang update, tp memory still remain~ biar la jarang update, kami2 setia menanti~ ok~~

Si Penconteng said...

Fels,
Susah nak kidnep pusak nektok...sidak dah kin ceredit. Tauk tektik kita nektok. Eheh.

Doc,
Eh, taklah. Hehe. Main untuk mengisi masa lapang je.

Mak Ross,
InsyaAllah...mun ada masa lapang, kita jumpa la k. Hehe.

Tomato,
Tu la nyesal plak ter-delete blog dulu :( tapi takpe la, skarang ni blog baru pon dah ada :)

MakModen said...

padutla senyap sunyi jak duhal blog baru.. nasib bait tak komen lem blog mek mun sik sik mek tauk! ahah..

hari minggu tok, 12/5/2009 ada exhibition pusak kat cat museum DBKU.. daknya mok promote pesta Meow bulan 5 lak... boleh la kitak melaksanakan beberapa combination plan aktiviti kitak yang belom tertunai ke next weekend! eheh.. kecuali kidnap pusak nok di display kat DBKU ya lah... hehehe..

pusak mek da duak ekok lak display siya.. insyaAllah jika tiada aral melintang... Maine Coon and American Curl mek...

tapi pusak mek tok ada comot kit la... sebab mek maseh diam rumah mak mek.. daknya terpaksa diam di luar.. so bulu daknya ada weather beaten kit.. sik la sehalus selembut sutera cem bulu2 pusak nok diam lem rumah.... T_T huhu.. sedeh... sikpa.. sik lamak gik, ada rezeki mek kerja mek pindah...