Monday, 30 March 2009

Hilang Datang

Sebenarnya dari dolok mek nang ada terpiker nak tutup blog. Tapi rasa sayang juak ngan blog ya. Entahlah kenak 27 Mac ria tek, kamek benar-benar tekad nak tutup blog. Lagikpun mek dah kureng nulis entri-entri baru kinek tok. Jarang-jarang. Bila ada cita, bok nak nulis. Bila rasa rajin, bok nak nulis. Memandangkan tek rasa rajin ya jarang datang, jadi jarang juaklah mek nulis. Ehehe. Lagikpun nak, mek lebeh suka jadi pemerhati. Jadi pengomen blog urang lain jak. Mun di alam realiti, kamek tok pun jenis nok sik banyak kaka. I'm more of a listener than a talker. Pemalu ngan penyupan juak. Bak kata Kak Aerol nak, pemalu, penyupan ngan penyapu. Eheh.

Tapi tek, bila dah tutup blog, pandei rasa kedak nak nulis entri indah. Yalah alu mukak blog baru gik. Tapi pakei link baru lah. Aaa...buat masa tok malas dolok nak hu-ha sal link baru tok. Mun rasa nak jadi fofuler kedak artis, bok mek meng'hu-ha'kan link baru blog tok. Heh.

13 contengan:

achika said...

ehh link lamak dah tutup la zatil??? yah kmk make link baru juak~~ ehehe

Ida Athanazir said...

jgn eh tutup blog. kelak nyesal, syg ya dah ditulis lamak lamak ya nong

WhiteTulip said...

kamek penah rasa kedak ya aiee..p dah nutup blog asa ada jak benda mok di cta..last2 alu sik jadi..hehe..

sikpa ilang datang..mbak ilekk..hehe..

khairul onggon said...

aiyi.. kmk dah terpromote blog ktk koh... Hehehehe... Mintak ampun ya pak.. eboh paluk kmk k penyapu k.. hehehe..

Si Penconteng said...

Liza,
Dah mek nukar link kitak ya :)

Kak Ida,
Aaa...nyesal juak kamek tek ko. Pi sekpalah :)

Katie,
Yalah tek, mbak ilek-ilek isap gam jak kamek tok :|

Onggon,
Oo...sekdahal. Sekdalah kmk nak ngepong kitak k penyapu indah :P

Khairul Antasha said...

hahaha...nang pemalu, penyupan & penyapu lah..hahaha..iboh tutup blog til..teruskan jak.iboh jadi kedak akak ktk tok...hehehe...

Audio said...

Dontcha dare nutup blog kitak ndah! lak simok mek sayang kitak gik lak! yerrRRRrrr ehek ehek...

Audio said...

Bah bah.. oklah Syarifah Zatil Aqmar.. mek nak mandik lok *yaWn*.. bangun2 tek alu mukak blog tok eh ehek :|

Si Penconteng said...

Kak Aerol,
"Boh jadi kedak akak kitak tok" <-- Yer...tedah lok bunyi kitak kaka kedak ya. Jadi kedak kitak la bes nak? :D

Audio,
Aihhh. Gine kitak tauk nama mena mek?? Uih, lelah jak mek bertapok lamak tok, las-las terbongkar juak rehsia :P

DrSam said...

Salam Zatil,
menulis bila ada kelapangan dan ingin berkongsi idea/pengalaman. jangan memaksa diri, nanti 'stress' dan padah jadinya.

Pada pandangan saya, tidak perlu sampai menutup blog. Blog bukan bisnes atau kedai yang boleh buka tutup.

Sesekali tu jika 'mood' mendatang contenglah diblog ini.

Have a nice day!

Felicia F. Ramzi said...

boh tutup..kelak kurang cgek blog k mek baca hari2..ym nang ada, tapi masa ta duak sik sama koh cik zatil..boh tutup aa.. sik mok apply sama ngan ktk lak..yerr ugut.. eheh

Si Penconteng said...

Doc,
Betul kata Doc tu...lepas delete blog aritu, rasa nyesal plak...hei...

Fels,
Aie...boh gia... Okeyla okeylah, mek sik nutup bloglah. Yerrr, alu main ugut. Ekeke.

Md Don said...

gohet jak blog tok,entam jak pa mauk d conteng ktk,org mcm kmk org tauk baca bah,agik idup agik ngelaban..sayot jak pa nak d conteng ktk kelak