Tuesday, 6 January 2009

Say What?


When I first read this signboard, I didn't get it. In fact...I still don't. Apparently this goes to show that less is more. Betol sik?

17 contengan:

erolnukman said...

hahaha...biar benar papan tanda tok!
hahaha...ya bruk jaman bejaman..hahaha..

tomato_masam said...

HhHAHahaha..giler btol, mana jumpa signboard tu, ayat giler skema n berjela2, padahal maksudnya simple jer, adeh, gov gov..ahahahAa ^_^

Si Penconteng said...

Erol,
Yalah nya tek. Dahlah bejela-jela, berbelit-belit gik bahsa dipakei ya! Lucu adajak :D

Tomato,
Kehkeh. Jumpa dalam tenet, tapi tak tao signboard ni kat mana. Sape la officer yang pepandai buat ayat camtu. Punya la panjang. Hehe.

i.am.belle said...

lawak la signboard tuh. i think dia buat direct transalation from English tu yg jadi mcm tu kut. sah pening ;P

Benrauf said...

salam.
ayat tahun 1959. faham-faham je lah. :-p

DrSam said...

kalau orang tu yang buat soalan peperiksaan PMR, sure ramai budak fail tu. konfius. kes naya betul.

a.b geldofg said...

salam org sarawak :)

Si Penconteng said...

Belle,
Hmm...entahle. Kalo diterjemah ke bahasa Inggeris pon laiiinnn jugak bunyi ayat-ayat tu. Tapi memang sah pening :)

Benrauf,
Yeke? Tapikan, dialog dalam filem-filem P.Ramlee pon takde la kompleks macam ni. Ringkas jek. Hehe.

Doc,
Haha. Tu la...nasib la orang tu tak jadi pegawai penilai PMR/SPM. Ntah apa-apa la bahasa yang digunakan.

Ab Geldofg,
Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya :)

f.i.e.z.a said...

nakpa d padah board ya?aie eh..kmk baca berkali2 x wak paham.hehe

Audio said...

Ya direct translate from english version ya ehek. Ermm kira maksud nya camtok laa..
Sekiranya area ya ada jejantas atau terowong bawah tanah bagi pejalan kaki, maka pejalan kali tok tek sik boleh la melangkah di atas jalanraya n melintasnya yang jaraknya lebih dari 100 ela. By means, pejalan kaki perlu menggunakan jejantas or terowong ya tek. ehek.. XD

Si Penconteng said...

Fieza,
Sama la kita ko...nang sik paham-paham eh. Biol palak miker.

Audio,
Oooo...cemya maksudnya tek duhal. La...

mat said...

nang biol macanya..nak pecah rasa utak mikir ya...rah ney tok?

Si Penconteng said...

Entahlah rah sine papan tanda tok. Gamba tok pun mek dapat dari tenet.

Mdm.Nyza said...

kmk rasa ktk tok sh.zatil classmate mek d unitar dlk.. hhmm... mun kmk x slh org laa...

Si Penconteng said...

Aieee...Nieza ehhh!!! Aaahhh! Haha.

khairul onggon said...

bagusnya engkah bahsa Jerman owh?? baruklah org rami paham kali hehehehe.. Eeeeiiii... pihak yg berkenaan yg sik update benda tok....

Si Penconteng said...

Enyalah ya Onggon...eran mek. Hishhh (Zatil geleng palak)