Wednesday, 31 December 2008

Zatil si Budak Perasan


Award ni la hadiah yang paaaaling best untuk Tahun Baru '09 ni! Yeye! Tapikan...memang patut sangat pun budak bernama Zatil di-award-kan Cute's Blogger Award 2008! Tersangat-sangatlah patut. Hiieeee...prasannya aku. Hahaha *uhuk-uhuk*. Apapun, terima kasih sesangatlah kepada Cik Tomato Masam yang amat bermurah hati untuk kasi award ni kat kita selepas disogok dengan eskem BR lima tab besar. Kuang-kuang-kuang. Joking-joking je Tomato Masam ye~ Kekeke...

Tapikan, award ni ada syarat-syaratnya. Kalau tak lengkap rukun anugerah comel, alamatnya kena tarik balik la title comel ni (rasanya la...hehe). Tapi senang je peraturannya...buat tag je. Jadi apa lagi...jom kita tag menge-tag!

Here are the rules of this award:
1. Each blogger must post these rules.
2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.

================================

My 10 Random Facts/ Habits:

- Tak suka accounting walaupun it's my major (lebeh kurang macam love-hate relationship la...)
- Suka nengok SpongeBob SquarePants *Who lives in a pineapple under the sea? SpongeBob SquarePant!*
- Suka sembang-sembang ngan kucing yang dijumpa, tak kisah kat mana-mana pun. Hehe.
- Suka bila hari hujan.
- Ingin pegi memancing.
- Kekadang main tipu dalam Scrabble...ngeh ngeh :P
- Pandai buat teka silang kata dalam surat kabar (tu pun lepas tiru jawapan...toing toing)
- Suka main 2-D video game Super Mario Bros.
- Suka mengayuh basikal tapi takda basikal.
- Suka nyanyi kuat-kuat ketika memandu/sangat gembira/sangat tensen *lalalala~*

Dengan murah hatinya saya menyedekahkan award ni kepada: Dang Lina, Frankie, Miss Bibi, Farha, Mat, Kak Ross, Oon, Mona, Sherina dan sesiapa yang membaca blog ni :)

Kepada semua bloggers dan para penceroboh blog ni...
SELAMAT TAHUN BARU 2009 :)

10 contengan:

DANG LINA said...

terimak kasih zatil sebab sudi bersedekah... murah ati eh nya tok... hehehhe... hepi new year juak utk ktk dan family....

Si Penconteng said...

*tersiu-sipu malu* Ala..memang pun kamek murah hati, Lina. Kuang2. Keh keh...

Selamat Tahun Baru kat kitak, famili & kengkawan kitak! Makseh sudi terimak award ya tek :)

kak_ross said...

ya rabbi..zatil, kamek pun nak kenak 'dera' juak..tepaksa dijawab juakkah...giney mun xdi jawab 10 random habit mek bole x..p sian juak ngan ktk takut ilang award ktk ya owh..xpalah, sok lusak mek jawabnya k..makasih lah atas baitnya ati kitak ya suka bederma...

Si Penconteng said...

Hehe...entahlah Kak Ross...boleh sik mun sik enjawab jak soklan ya. Kamek rasa pakei suka-suka jak sbenarnya soklan-soklan ya kali. Hehe.

Terpulang ngan kitak la Kak Ross. Lagikpun award ya nang tetap diberik ngan kitak :)

azai said...

yalah kitak zatil, sik tagged kamek, kamek rindok nyawab tag2 tok *promot dirik*

lawak ktk owh, mun gia kamek pun terer juak nyawab silang kata ya.hehe.

samalah kta suka nangga spongebob, n ada juak yg suka berkelaka ngan pusak duhal..sama cam kawan kamek. rindok maca!

Si Penconteng said...

Aihhh mok namanya disebut lam post ya juak. Aok bahhh..tok lah kamek nyebut nama kitak: Azai, anda di-tag, sila ikut saya ke balai pulis. Haha. Kamek sbenarnya post blog tek sbelom kenal kitak bah, yalah sik nyebut nama. Mun sik, nang ada mek nyebut nama kitak..fes skali disebut gik ya! :P

Bagus lah ada urang rindok/sudi maca belog kamek, lak mek nulis banyak-banyak k kitak & urang lain maca. Tapi mek cas sringgit sigek belog la. Buahaha.

changkir said...

hehe.. lucu lah, spongebob kegemaran kamek juak... hehehe (tetak ala2 spongebob).. betol tak patrick (eksen ktk belakon patrik tek..) hehehe

Si Penconteng said...

Nang minat gila ngan katun sepan kunin ya..sampe urg tua mek gik eran pahal anak dara sidak minat nangga katun ya. Hehek.
Feveret mek Peterik. Nya bodo-bodo jak. Kiut juak bah... Betol tak spanbob? *borah Peterik*

tomato_masam said...

wuahahhaa~! 5 tab BR besa? OMG!! brain freeze la pastu!!~
n guess what!~ kiter pun suka tgk spongebobbbb~ i loikeee =)

Si Penconteng said...

Hahaha. Ala, spatutnye bagi orang yang minat sangat-sangat ngan eskem, brain freeze tu kecik nyer hal! Macam I ha, otak pon dah jadi macam eskem! Hehe.